Komparace penzijního systému v České republice a USA v roce 2015 - Petera, Miroslav; Prachař, Ondřej; Lukášová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Bakalářská práce předkládá analýzu penzijních systémů v České republice a Spojených státech amerických podle stavu v roce 2015. V teoretické části je nejprve představeno členění penzijních systémů podle způsobu financování, provozovatele nebo dobrovolné účasti. Dalším tématem teoretické části je historický vývoj penzijního systému vybraných států. Praktická část se zabývá především současným stavem autorem zvolených penzijních systémů, jejich financováním a udržitelnosti z finančního hlediska a demografického vývoje. Cílem této práce je provést srovnání těchto penzijních systémů a identifikovat oblasti pro jejich případné vylepšení. Tato bakalářská práce dochází k závěru, že penzijní systémy v autorem vybraných zemích jsou si velmi podobné, ale i přesto čísla vypovídají ve prospěch amerického penzijního systému.
Vedoucí práce: Ondřej Prachař
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses