Hodnocení stavu rurálního podnikání a motivační faktory pro jeho vznik v mikroregionu Sedlčansko - Jarolímek, Pavel; Pělucha, Martin, 1980-; Khendriche Trhlínová, Zuzana, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Diplomová práce na základě empirického šetření podnikatelských subjektů lokalizovaných v mikroregionu Sedlčansko hledá a následně vyhodnocuje dopady rurálního podnikání na tento region. Rurální podnikání prošlo strukturálními změnami, přičemž tyto změny se oproti dřívějšku odrazily v rostoucím významu nezemědělských subjektů na venkově. Teoretická část nejprve prezentuje náhled do obecných východisek pro vymezení venkova a rurálního podnikání. Následující praktická část se věnuje analýze konkrétních dopadů šetřených firem ve vymezeném regionu a přináší například poznatky z oblasti kooperačních vazeb, cílových trhů a pozitivních či negativních faktorů ovlivňujících místní podnikatele. Součástí analýzy je taktéž snaha o nalezení a definování motivačních faktorů pro migraci do sledované oblasti.
Vedoucí práce: Martin Pělucha
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses