Vliv zájmových skupin v zemědělství a potravinářství na hospodářskou politiku ČR po roce 2005 - Nedbal, Jan; Kolman, Ondřej; Šlajs, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Cílem práce je posoudit vliv zájmových skupin na hospodářskou politiku České republiky od roku 2005, ve kterém se již plně projevil vliv vstupu České republiky do Evropské unie. Práce nejprve sleduje vývoj českého zemědělství a změny ve struktuře způsobené hlavně společnou zemědělskou politikou Evropské unie. V další části se zaměřuje na vývoj výdajů na zemědělskou politiku. V práci jsou dále popsány některé důležité zájmové skupiny v zemědělství. Následně jsou podrobněji charakterizovány některé dotace a vliv zájmových skupin na jejich výši. Práce došla k závěru, že zájmové skupiny výrazně ovlivňují hospodářskou politiku a to nejen na národní úrovni, ale i v celé Evropské unii.
Vedoucí práce: Ondřej Kolman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses