Boj proti kartelovým dohodám při zadávání veřejných zakázek v České republice - Šedová, Kristýna; Šimíček, Petr; Chmelová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Bakalářská práce se zabývá kartelovými dohodami při zadávání veřejných zakázek v České republice, jejich sledováním, odhalováním a pokutováním. Na základě teoretických poznatků o kartelových dohodách, veřejných zakázkách a bid riggingu analyzuje výši pokut, které srovnává s ekonomickými ukazateli společností účastnících se zakázaného jednání. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže odvozuje výši pokut na základě Evropské komise, nicméně jak uvádí závěr práce, peněžité tresty jsou charakteristické značnou benevolentností. Ač není cílem likvidace firem provozující nekalé praktiky, bez posílení preventivních opatření včetně výší pokut se bude tento neduh hospodářské soutěže obtížně eliminovat.
Vedoucí práce: Petr Šimíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses