Analýza českého hypotečního trhu od 90. let po současnost se zaměřením na porovnání možností financování bydlení - Kučerová, Viola (2015)
Bakalářská práce zpracovává problematiku výhodnosti financování vlastního bydlení, konkrétně porovnává účelové úvěrové produkty jako jsou hypoteční úvěr a úvěr ze stavebního spoření s placením nájemného. Jako metodologický základ byla použita literární rešerše, srovnávání a analýza. Na základě získaných informací a modelových výpočtů jsem dospěla k závěru, že v současné době je nejvhodnější a nejvýhodnější formou financování bydlení hypoteční úvěr. Přínosem práce je podrobné představení jednotlivých možností financování bydlení a to včetně aktuálních sazeb.