Empirická analýza vlivu kriminality na ceny nemovitostí v Praze - Šenfeld, Filip; Komrska, Martin; Čermáková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Tato práce zkoumá vliv kriminality na cenu pražských bytů za pomoci metody hedonické ceny. Hlavním cílem práce je tento vliv kvantifikovat a zhodnotit, jak významným faktorem je kriminalita pro trh nemovitostí. Regresní analýza přinesla paradoxní závěry. Regresní koeficienty naznačují, ceteris paribus, zvyšování cen bytů v závislosti na zvyšování indexu kriminality. Konkrétně podle regresního parametru v základním modelu zvýšení indexu kriminality o 1 %, zvyšuje, ceteris paribus, ceny bytů v průměru o 0,15 %. Základní model rozšiřuji o zahrnutí dílčích ukazatelů kriminality a v závěru jsou využity také instrumentální proměnné. Hypotézu negativního vlivu kriminality na cenu bytů však nelze na základě této analýzy potvrdit.
Vedoucí práce: Martin Komrska
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses