FAKTORY OVLIVŇUJÍCÍ VÝVOJ VÝDAJŮ NA STÁTNÍ POLITIKU ZAMĚSTNANOSTI PŘÍKLAD ČESKÉ SOCIÁLNÍ PRAXE V OBDOBÍ 2000 – 2014 - Pilát, Tomáš; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Durdisová, Jaroslava, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Cílem této diplomové práce je prozkoumání vývoje výdajů na státní politiku zaměstnanosti a faktory, které ji ovlivňují. Dále se zabývá jejich vlivem na tyto výdaje na území České republiky a Středočeského kraje. K řešení bylo použito kauzální analýzy, popisné statistiky, regresní a korelační analýzy a parametrických testů. Provedeným výzkumem bylo zjištěno, že různé faktory ovlivňují různé skupiny výdajů rozlišným způsobem. Byly zjištěny silné závislosti i vztahy téměř bez závislosti. Význam těchto zjištění spočívá v možnosti optimalizace hospodářské politiky nebo možnost predikce budoucího vývoje podle zjištěných vztahů mezi zkoumanými veličinami.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses