Hodnocení a odměňování zaměstnanců veřejné správy v porovnání se soukromým sektorem - Vršecká, Kateřina (2015)
Tato bakalářská práce pojednává o hodnocení a odměňování zaměstnanců, které je využíváno na úrovni veřejného a soukromého sektoru. Nejdříve je popsána právní úprava související s danou problematikou, a to jak z obecného hlediska se zaměřením především na zákoník práce a příslušné doplňující normy, tak také se specifiky legislativy uplatňované pro odměňování veřejných zaměstnanců. Deskripce se poté věnuje samotnému tématu hodnocení a odměňování, kdy jsou popsány principy a metody těchto systémů, a to opět na obecné úrovni a následně se specifiky veřejné správy. Na praktické úrovni je zde provedena analýza systémů konkrétního veřejného institutu, Úřadu městské části Praha 3, který je poté porovnán se systémem využívaným v soukromé společnosti. Výsledkem této analýzy a komparace je následné navržení doporučení pro zvýšení efektivity nástrojů hodnocení a odměňování.