Implementace předmětu ekonomika do profilové části maturitní zkoušky na gymnáziích - Kučera, Tomáš (2015)
Diplomová práce podporuje záměr Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a Ministerstva financí zkvalitnit školní finanční vzdělávání v České republice a zaměřuje se na získávání finanční a ekonomické gramotnosti studentů gymnázií. Cílem práce je v první řadě zmapovat ekonomické vzdělávání na pražských gymnáziích a prozkoumat vztah gymnazistů ke společenským vědám. V druhé řadě navrhnout pro gymnázia možnou koncepci samostatného předmětu Ekonomika, zanalyzovat obsah učiva a splnit podmínky dané Školským zákonem tak, aby z tohoto předmětu mohli studenti samostatně skládat profilovou maturitní zkoušku.