Návrat zaměstnanců z rodičovské dovolené - Vébrová, Eliška; Palíšková, Marcela, 1961-; Štědroň, Bohumír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Diplomová práce je zaměřena na možnosti návratu zaměstnanců do práce po skončení mateřské či rodičovské dovolené. Teoretická část práce analyzuje nabídku flexibilních forem práce na českém pracovním trhu a legislativní podmínky ohledně mateřské a rodičovské dovolené. Praktická část je zaměřena na komparaci České republiky s vybranými Evropskými státy v oblasti flexibilních forem práce a péče o předškolní děti včetně detailního popisu současné praxe ve dvou vybraných firmách. Cílem práce je potvrdit nebo vyvrátit stanovené hypotézy a dospět k závěru, jak by firmy a vláda mohly svou činností pozitivně ovlivnit tuto problematiku. V závěru práce jsou stanovena doporučení vyplývající z provedené analýzy.
Vedoucí práce: Marcela Palíšková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses