Řízení lidských zdrojů v podmínkách velkých hudebních těles - Doležalová, Hana (2015)
Diplomová práce se zabývá řízením pracovního výkonu v oblasti velkých hudebních těles a na příkladu České filharmonie přibližuje personální praxi v podmínkách nejprestižnějšího symfonického orchestru v České republice. V teoretické části se práce věnuje obecným charakteristikám řízení pracovního výkonu. Je zde vysvětlena podstata průběžného řízení pracovního výkonu, hodnocení, odměňování, rozvoje a motivace zaměstnanců. V další části je představen přední český symfonický orchestr Česká filharmonie, kterému je věnována analytická část práce. K jejímu vypracování sloužil především vlastní kvalitativní a kvantitativní průzkum a interní dokumenty organizace. Hlavním cílem práce je popis a analýza současného systému řízení pracovního výkonu v České filharmonii, jeho zhodnocení a formulace návrhů opatření vedoucích k optimalizaci stávajícího systému.