Kreditní riziko měnových operací centrální banky - Vlazneva, Anna; Brůna, Karel, 1973-; Skoupil, Lubomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem diplomové práce "Kreditní riziko měnových operací centrální banky" je objasnit pojem kreditního rizika a jeho druhů z teoretického hlediska a dále stanovit zdroje kreditního rizika typické pro centrální banky, jež vyplývají z jimi prováděných operací, a způsoby, kterými centrální banky podstupované riziko omezují. Praktická část práce je věnována určení jak zdrojů kreditního rizika, tak i způsobů jeho řízení na příkladu centrálních bank Velké Británie, Japonska a Evropské centrální banky. Větší pozornost je také věnována reakci vybraných centrálních bank na finanční krizi z roku 2008 a jejím dopadům na rozsah podstupovaného kreditního rizika.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses