Testovanie technických indikátorov pri obchodovaní na kapitálových trhoch - Urdzíková, Veronika (2015)
Táto diplomová práca sa venuje obchodovaniu menových kurzov siedmych rozvinutých krajín na kapitálových trhoch v prípade využitia obchodných stratégií založených na vybraných indikátoroch technickej analýzy. V prvej časti sa nachádza popis rôznych typov indikátorov technickej analýzy a ich použitie v praxi. Druhá časť diplomovej práce sa zaoberá preskúmaním dvoch štúdii týkajúcich sa obchodovania menových kurzov na kapitálových trhoch, a to jednak menovými kurzami rozvinutých krajín, jednak menovými kurzami rozvíjajúcich sa krajín. Poslednú časť tejto diplomovej práce predstavuje samotný výskum, ktorého hlavným cieľom je zistiť, či obchodné stratégie založené na vybraných indikátoroch technickej analýzy dokážu predpovedať vývoj menových kurzov, a na základe toho priniesť investorovi zisk.