Analýza zavedení placení školného na veřejných vysokých školách v ČR - Kuřinová, Gabriela; Lechner, Tomáš; Pěkná, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou zavedení placení školného na veřejných vysokých školách v České republice. Teoretická část práce popisuje vývoj názorů na školné odborníků z různých sfér a srovnává postoje zastánců a odpůrců školného. Dále je popisován systém placení školného v Austrálii, kterým se navrhovatelé školného v České republice několikrát v minulosti inspirovali. Práce pomocí dotazníkového šetření zodpovídá otázku, zda je z pohledu zájemců o vysokoškolské studium a studentů vysokých škol vhodné zavádět placení školného v současných sociálních a ekonomických podmínkách. V práci je také analyzován australský systém školného a diskutována vhodnost zavedení tohoto systému v České republice.
Vedoucí práce: Tomáš Lechner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses