Forenzní šetření, principy, postupy a metody. - Plachý, Daniel; Králíček, Vladimír, 1952-; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce se zabývá forenzním šetřením, které si klade za úkol odhalit podvodná jednání, případně zhodnotit vnitřní kontrolní systém. První část práce se věnuje nejrozšířenějším podvodům a možnostem, jak k nim může docházet. Následně je podrobně rozebráno forenzní šetření a jeho výstup. Jsou popsány jednotlivé kroky, které jsou potřeba v souvislosti s kontrolou provést a možnosti, které má vyšetřovatel k dispozici, aby získal dostatek informací a dosáhl svého cíle. Na závěr jsou uvedeny příklady dvou proběhlých forenzních kontrol, které představují šetření jako kontrolu hospodaření se svěřenými prostředky a jejich výstupy jsou zhodnoceny.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses