Ocenění kovoobráběcího malého podniku se zaměřením na hodnotu osobního goodwillu - Padrtková, Adéla (2015)
Cílem této diplomové práce je určit tržní hodnotu malého kovoobráběcího podniku KOVO ROPÁK s.r.o. k 1. 1. 2015 a vyčíslit hodnotu osobního goodwillu jeho 100 % vlastníka a manažera. První část diplomové práce se zabývá teoretickými informacemi o osobním goodwillu, po ní následuje představení oceňovaného podniku, finanční analýza, strategická analýza, prognóza generátorů hodnoty, finanční plán a samotné ocenění. Vzhledem k výsledkům finanční a strategické analýzy je podnik oceněn výnosovou metodou DCF entity. Poslední část diplomové práce se zabývá aplikací osobního goodwillu.