Ocenění kovoobráběcího malého podniku se zaměřením na hodnotu osobního goodwillu - Padrtková, Adéla; Rýdlová, Barbora, 1976-; Rudolfová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem této diplomové práce je určit tržní hodnotu malého kovoobráběcího podniku KOVO ROPÁK s.r.o. k 1. 1. 2015 a vyčíslit hodnotu osobního goodwillu jeho 100 % vlastníka a manažera. První část diplomové práce se zabývá teoretickými informacemi o osobním goodwillu, po ní následuje představení oceňovaného podniku, finanční analýza, strategická analýza, prognóza generátorů hodnoty, finanční plán a samotné ocenění. Vzhledem k výsledkům finanční a strategické analýzy je podnik oceněn výnosovou metodou DCF entity. Poslední část diplomové práce se zabývá aplikací osobního goodwillu.
Vedoucí práce: Barbora Rýdlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses