Finanční arbitr v České republice - Loza, Olga; Rajl, Jiří; Michalíková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce nám poskytuje stručný exkurz do organizační struktury kanceláře finančního arbitra, zabývá se především vznikem a vývojem tohoto institutu. Jedná se zejména o zákonné vymezení jeho působnosti, způsob vzniku a zániku funkce, předpoklady pro výkon funkce finančního arbitra a jeho zástupce. Širšími souvislostmi v těchto oblastech se zabývá první kapitola. Předmětem druhé kapitoly je uvedení praktických výstupů rozhodovací činnosti finančního arbitra. Nejčastěji se jedná o poplatkové spory, spory ohledně platnosti smlouvy či dodržování jejich ustanovení, dále spory z oblasti platebního styku, životního pojištění či směnárenské činnosti. V závěru je zhodnocen dlouhodobý přínos institutu finančního arbitra a nastíněn jeho budoucí vývoj.
Vedoucí práce: Jiří Rajl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses