Vývoj business intelligence na platformě Microsoft : komparace tradičního BI a selfservice BI - Buřil, Marek (2015)
Diplomová práce si klade za cíl zmapovat nástroje společnosti Microsoft určené k vývoji business intelligence systémů. Smyslem tohoto cíle je rozdělit nástroje na vývoj BI systémů do dvou skupin: na nástroje tradičního přístupu k vývoji a na nástroje self-service přístupu k vývoji. Druhým cílem diplomové práce je kritické zhodnocení přístupů prostřednictvím kritérií a hodnocených scénářů zaměřených na vybrané podnikové oblasti. Práce odpovídá na otázku, zda některý z přístupů není komplexně lepší pro řešení business inteligence systémů, či zda některý z přístupů není vhodnější pro business intelligence řešení některé podnikové oblasti.