Vývoj business intelligence na platformě Microsoft : komparace tradičního BI a selfservice BI - Buřil, Marek; Přibil, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Zelená, Veronika (2015)
Diplomová práce si klade za cíl zmapovat nástroje společnosti Microsoft určené k vývoji business intelligence systémů. Smyslem tohoto cíle je rozdělit nástroje na vývoj BI systémů do dvou skupin: na nástroje tradičního přístupu k vývoji a na nástroje self-service přístupu k vývoji. Druhým cílem diplomové práce je kritické zhodnocení přístupů prostřednictvím kritérií a hodnocených scénářů zaměřených na vybrané podnikové oblasti. Práce odpovídá na otázku, zda některý z přístupů není komplexně lepší pro řešení business inteligence systémů, či zda některý z přístupů není vhodnější pro business intelligence řešení některé podnikové oblasti.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Jiří Přibil
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: business intelligence; Microsoft SQL Server (databázový systém); management [obor dipl. práce]; diplomové práce; business intelligence; Microsoft SQL Server (database system); master's theses