Analýza dopadů devizových intervencí ČNB v letech 1993-2013 - Kuchařová, Martina; Štekláč, Jiří; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou dopadů devizových intervencí České národní banky v letech 1993 -- 2013. Hlavním cílem práce je analyzovat a vyhodnotit dopady realizovaných měnověpolitických opatření České národní banky, zejména devizových intervencí, na reálnou ekonomiku. Ve své práci se nejprve zaměřuji na teoretickou úpravu centrální banky a snažím se podat srozumitelný výklad o jejím postavení jako tvůrci monetární politiky státu. Definuji jednotlivé nástroje České národní banky a způsoby jejich použití. V pratické části bakalářské práce potom ukazuji konkrétní použití jednotlivých měnověpolitických nástrojů v historii České republiky v závislosti na dané ekonomické situaci země. Bakalářská práce podává čtenáři základní představu o postavení a činnosti centrální banky naší země a o dopadech jejích opatření na reálnou ekonomiku.
Vedoucí práce: Jiří Štekláč
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses