Analýza vplyvu bail-out úverov na ekonomiku v Španielsku a Portugalsku od roku 2008 do súčasnosti - Surgent, Roman (2015)
Cieľom tejto bakalárskej práce je analýza dopadu príjmania finančnej pomoci na ekonomiky vo vybraných krajínách - Portugalsku a Španielsku, v kontexte hospodárskej krízy. Prvá časť práce je venovaná procesu menovej integrácie v Európe a okolnostiam hospodárskej krízy. Druhá časť popisuje záchranné mechanizmy, vyúživajúce sa pri stabilizačných opatreniach. Tretia a štvrtá časť skúmajú vyžitie a dopady bail-out úverov vo vybraných krajinách a ich vplyv na národohospodárske veličiny ako napríklad rast hrubého domáceho produktu, miera nezamestnanosti a inflácie, deficit štátneho rozpočtu a pod.