Analýza vplyvu bail-out úverov na ekonomiku v Španielsku a Portugalsku od roku 2008 do súčasnosti - Surgent, Roman; Šimíček, Petr; Pavelek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Cieľom tejto bakalárskej práce je analýza dopadu príjmania finančnej pomoci na ekonomiky vo vybraných krajínách - Portugalsku a Španielsku, v kontexte hospodárskej krízy. Prvá časť práce je venovaná procesu menovej integrácie v Európe a okolnostiam hospodárskej krízy. Druhá časť popisuje záchranné mechanizmy, vyúživajúce sa pri stabilizačných opatreniach. Tretia a štvrtá časť skúmajú vyžitie a dopady bail-out úverov vo vybraných krajinách a ich vplyv na národohospodárske veličiny ako napríklad rast hrubého domáceho produktu, miera nezamestnanosti a inflácie, deficit štátneho rozpočtu a pod.
Vedoucí práce: Petr Šimíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses