Stanovení hodnoty firmy SOME Jindřichův Hradec, s. r. o. - Lev, Martin (2015)
Cílem diplomové práce je stanovit hodnotu společnosti SOME Jindřichův Hradec, s.r.o. ke dni 31. 12. 2014. Za tímto účelem je provedena nejprve strategická analýza obou divizí podniku zvlášť a vycházejí z ní dvě varianty prognózy obratu společnosti a SWOT analýza společnosti. Následující finanční analýza se skládá z vertikální a horizontální analýzy výkazů, analýzy poměrových ukazatelů a finančního zdraví za užití souhrnných ukazatelů. Na základě zjištění analýzy byl přijat princip going concern pouze s výhradami a navrhnuty zlepšující opatření, které představují další variantu ocenění. Stanovení hodnoty vlastního kapitálu společnosti proběhlo metodou EVA.