Stanovení hodnoty firmy SOME Jindřichův Hradec, s. r. o. - Lev, Martin; Scholleová, Hana, 1964-; Strouhal, Jiří, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem diplomové práce je stanovit hodnotu společnosti SOME Jindřichův Hradec, s.r.o. ke dni 31. 12. 2014. Za tímto účelem je provedena nejprve strategická analýza obou divizí podniku zvlášť a vycházejí z ní dvě varianty prognózy obratu společnosti a SWOT analýza společnosti. Následující finanční analýza se skládá z vertikální a horizontální analýzy výkazů, analýzy poměrových ukazatelů a finančního zdraví za užití souhrnných ukazatelů. Na základě zjištění analýzy byl přijat princip going concern pouze s výhradami a navrhnuty zlepšující opatření, které představují další variantu ocenění. Stanovení hodnoty vlastního kapitálu společnosti proběhlo metodou EVA.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses