Vliv fiskální a monetární politiky na ekonomiku Japonska v letech 2008 až 2014 - Marinkovič, Filip; Procházka, Pavel; Pavelek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Od počátku 90. se Japonsko potýkalo s ekonomickou stagnací a nevýkonností. Důsledkem byla tzv. Ztracená dekáda, která se postupem času protáhla na dvě desetiletí. V roce 2012 se stal novým premiérem Shinzo Abe, který představil soubor reforem s cílem zvrátit dosavadní vývoj. Tato bakalářská práce se zabývá novou politikou Shinzo Abeho tzv. Abenomikou. Analyzuje problémové aspekty Japonska a jejich vliv na ekonomiku. Dále zkoumá přístup nové vlády k těmto problémům a její reformy. Na závěr práce jsou komparovány data a dílčí závěry analyzovaných témat ve snaze odpovědět na otázku, zda nová politika Shinzo Abeho je účinná v porovnání s předchozími vládami.
Vedoucí práce: Pavel Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses