Analýza účinnosti Programu celoživotního učení EU v letech 2007-2014 se zvláštním zřetelem na Českou republiku - Rejnartová, Štěpánka; Štekláč, Jiří; Barák, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá účinností Programu celoživotního učení v Evropské unii a především v České republice. Analýza se zaměřuje na období od roku 2007 do roku 2014. V teoretické části práce jsou popsány základní rysy vzdělávací politiky a je představen Program celoživotního učení Evropské unie, včetně cílů, které byly při jeho zavedení stanoveny. Analytická část se poté zabývá porovnáním cílených indikátorů v průběhu zkoumaných let. Vývoj se v jednotlivých zemích EU diametrálně liší. Většina odlišností je způsobena rozdílnými vzdělávacími systémy fungujícími v jednotlivých zemích a zásadním ovlivněním zkoumaných indikátorů vzdělávací, sociální a dalšími národními politikami. Cílem práce bylo zhodnotit účinnost a efektivitu Programu celoživotního učení v zemích Evropské unie a v České republice, přičemž zásadní účinnost tohoto programu se nepodařilo prokázat.
Vedoucí práce: Jiří Štekláč
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses