Potýkal se v roce 2014 český trh práce s nedostatkem technicky kvalifikovaných pracovníků? - Petříková, Hana; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit závažnost nedostatku technicky kvalifikovaných pracovníků v České republice, podrobněji problém specifikovat, zjistit jeho příčiny a možná řešení. Téma bylo zvoleno z důvodu významného zastoupení sekundárního sektoru na HDP, které by v kombinaci s nízkou nabídkou techniků mohlo vést k nižší konkurenceschopnosti naší země. Nedostatek techniků je na základě výsledků dotazníkového šetření a analýzy dalších dat potvrzen. Chybí srovnatelně absolventi technicky zaměřených středních i vysokých škol. Hlavní příčinou je měnící se demografická struktura v kombinaci s expanzí ekonomiky a nízkým -- nikoliv klesajícím -- zájmem mladých lidí o technické obory. Na základě nových zjištění jsou v závěru práce shrnuta vhodná opatření pro zvýšení počtu i kvality techniků.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses