Financování mikropodniků - Hladík, Miroslav; Srpová, Jitka, 1957-; Mísař, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Tématem diplomové práce je rozbor a porovnání možností financování nespecifických mikropodniků, kterých je na trhu naprostá většina. Vzhledem k faktu, že významná část těchto podniků není zcela inovativních nýbrž kopírují již existující běžný model, mohou se zpravidla spolehnout převážně na klasické typy financování ze strany finančních institucí. Alternativní formy jako jsou rizikový a rozvojový kapitál nebo private equity se totiž specializují převážně na jiné segmenty co do objemu investice a růstového potenciálu. Práce tak dává praktický přehled, nejen začínajícím mikropodnikatelům, o možnostech financování rozvoje jejich podnikání včetně ukázky na reálně zafinancovaném podniku a čeho se vyvarovat při úvěrovém jednání. Čtenář se tak dozví na jakém základě se dá financovat běžný mikropodnik a jaké má možnosti další alternativní podpory například ze strany státu.
Vedoucí práce: Jitka Srpová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses