Analýza vybraných speciálních investičních fondů se zaměřením na Českou republiku v letech 2004 - 2014 - Hanusová, Jitka; Ševčíková, Michaela; Hájek, Jan, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Tato bakalářská práce pojednává o investování drobných investorů do podílových fondů v České republice a zaměřuje se na období od roku 2004 do roku 2014. Cílem práce je zanalyzovat, jaké investiční příležitosti mohou drobným investorům nabídnout speciální fondy. V teoretické části jsou definovány důležité pojmy kolektivního investování, koncept tzv. magického trojúhelníku ilustrující vztah mezi výnosem, rizikem a likviditou, rozdíly mezi drobným a kvalifikovaným investorem. Stručně je nastíněn vývoj kolektivního investování ve světě a v České republice a dále výhody a nevýhody kolektivního investování. Následně je z různých perspektiv rozebrána současná klasifikace fondů kolektivního investování v České republice. Není zjištěno zásadních rozdílností v právní úpravě standardních a speciálních fondů. Hlavním přínosem jsou podrobné analýzy pěti vybraných speciálních fondů tvořících praktickou část bakalářské práce. Na základě zvolených kritérií je zjištěno, že pouze některé z vybraných speciálních fondů mohou drobným investorům přinést možnost zajímavého zhodnocení investovaných prostředků. Práce poukazuje na skutečnost, že právní úprava fondu není pro drobného investora natolik zásadní jako konkrétní typ, investiční strategie a zaměření fondu.
Vedoucí práce: Michaela Ševčíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses