Stagnace HDP v Československu na přelomu 70. a 80. let 20. století - Trnka, Miroslav; Kolman, Ondřej; Dyba, Karel, 1940-2024; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Tato práce se primárně zabývá problematikou hospodářské situace v Československu na konci 70. a počátku 80. let 20. století, vyznačující se poklesem tempa růstu HDP. Cílem práce je ukázat, že ani centrálně plánované ekonomiky se nedokáží vyhnout krizím. Práce se dále zabývá problematikou počítání HDP z tehdy používaného národního produktu, hospodářským vývojem poválečného Československa a srovnáním dopadů krize v socialistickém Československu s okolními zeměmi vyznávajícími jak centrálně plánovaný, tak tržní systém. Okrajově se také pokouší o propojení ekonomických jevů s jevy společenskými.
Vedoucí práce: Ondřej Kolman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses