Pezijní systém v ČR - vývoj a aktuální stav - ekonomické souvislosti - Šíp, Jan (2013)
Cílem bakalářské práce je seznámit čtenáře s penzijním systémem ČR a ukázat na konkrétních skupinách lidí, jak by si měly spořit na stáří. Kolik by měla mít vybraná skupina lidí ušetřeno, aby se jim nesnížila životní úroveň, až půjdou do penze. V první části práce je popsán vývoj penzijního systému nejenom v ČR, ale i v jeho počátcích ve světě. V druhé, praktické části práce, jsou uvedeny propočty pro vybrané skupiny lidí, dlouhodobý výhled a subjektivní pohled autora.