Pezijní systém v ČR - vývoj a aktuální stav - ekonomické souvislosti - Šíp, Jan; Smrčka, Luboš; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cílem bakalářské práce je seznámit čtenáře s penzijním systémem ČR a ukázat na konkrétních skupinách lidí, jak by si měly spořit na stáří. Kolik by měla mít vybraná skupina lidí ušetřeno, aby se jim nesnížila životní úroveň, až půjdou do penze. V první části práce je popsán vývoj penzijního systému nejenom v ČR, ale i v jeho počátcích ve světě. V druhé, praktické části práce, jsou uvedeny propočty pro vybrané skupiny lidí, dlouhodobý výhled a subjektivní pohled autora.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses