Ekonomická analýza - Červenková, Iva (2015)
Tématem této diplomové práce je ekonomická analýza pivovaru Holba, a.s. za období 2008 -- 2013. Cílem práce je zhodnotit finanční a ekonomickou situaci podniku. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou uvedeny postupy a modely, které byly následně použity v části praktické. Společnost je hodnocena na základě poměrových a absolutních ukazatelů, bonitních a bankrotních modelů nebo pomocí ukazatele EVA. Praktická část představuje ekonomickou analýzu, která zahrnuje finanční analýzu, analýzu trhu a analýzu SWOT. V závěru práce jsou obsaženy výsledky a hodnocení provedené analýzy.