Analýza hospodaření a transparentnosti sportovních neziskových organizací v Olomouckém kraji - Stejskalová, Lucie (2015)
Cílem práce je analýza hospodaření a transparentnosti nestátních neziskových organizací zaměřených na tělovýchovu a sport. První část práce je věnována teoretickým východiskům, zejména vymezení neziskového sektoru a popisu struktury zdrojů a výdajů. V neposlední řadě se věnuje transparentnosti výše zmíněných neziskových organizací. Praktická část se zaměřuje na internetový průzkum transparentnosti a zhodnocení množství veřejně dostupných informací o neziskových sportovních klubech. V druhé části podrobněji analyzuje hospodaření a organizační strukturu vybraných sportovních klubů.