Analýza hospodaření a transparentnosti sportovních neziskových organizací v Olomouckém kraji - Stejskalová, Lucie; Král, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Tripes, Stanislav (2015)
Cílem práce je analýza hospodaření a transparentnosti nestátních neziskových organizací zaměřených na tělovýchovu a sport. První část práce je věnována teoretickým východiskům, zejména vymezení neziskového sektoru a popisu struktury zdrojů a výdajů. V neposlední řadě se věnuje transparentnosti výše zmíněných neziskových organizací. Praktická část se zaměřuje na internetový průzkum transparentnosti a zhodnocení množství veřejně dostupných informací o neziskových sportovních klubech. V druhé části podrobněji analyzuje hospodaření a organizační strukturu vybraných sportovních klubů.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Pavel Král
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: sportovní management; spolky; občanská sdružení; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; sports management; associations; civil associations; master's theses