Právní otázky elektronických knih z hlediska ochrany duševního vlastnictví - Fišerová, Anita (2014)
Práce se zabývá zejména právní ochranou elektronických knih v České republice. Autor se zaměřuje především na historii autorského práva a e-knihy, současným právním stavem úpravy e-knih, charakteristikou subjektů z právního hlediska v oblasti e-knih (autor, nakladatel, distributor, Google - Google Books aj.)