Ocenění společnosti Kostelecké uzeniny a.s. - Kořínek, Jan (2015)
Tato diplomová práce se zabývá stanovením hodnoty společnosti Kostelecké uzeniny a.s. k 1. lednu 2014 za účelem stanovení prodejní ceny pro obecného investora. Práce je v podstatě rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá vymezením pojmů souvisejících s oceňováním společností a dále je zde uvedena potřebná metodologie, jež je využita v praktické části. Praktická část sestává z představení společnosti, vypracování strategické analýzy, provedení finanční analýzy, sestavení finančního plánu s určením a prognózou vybraných generátorů hodnoty. V neposlední řadě je na závěr provedeno samotné ocenění společnosti Kostelecké uzeniny a.s.