Projevy klientelismu na lokální úrovni případová studie Českých Budějovic - Štěpanyová, Gabriela; Vymětal, Petr; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Diplomová práce se zabývá problémem lokálního klientelismu na případu města České Budějovice. Práce zde konkrétně analyzuje riziková místa vytvářející prostor pro klientelismus a snaží se odhalit mechanismus fungování klientelistické sítě na lokální úrovni. Celý problém je demonstrován na pozadí politického vývoje v Českých Budějovicích a nedalekém městě Hluboká and Vltavou, které patří do jeho správního obvodu a je pro výzkum dané klientelistické sítě zásadní. V závěru práce je formou případové studie popsán konkrétní případ lokálního klientelismu, který umožňuje lépe pochopit jeho vznik a principy fungování. Cílem práce je na základě reálných faktů odhalit a potvrdit existenci lokální klientelistické sítě na Českobudějovicku, nalézt přístupová místa a její hlavní aktéry, analyzovat dopady na region a jeho obyvatele a navrhnout možné způsoby eliminace.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses