Spojování podniků na Ukrajině - právní a účetní souvislosti - Korniienko, Nataliia; Skálová, Jana, 1967-; Pěsna, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou spojování podniků do větších ekonomických celků a je zaměřena hlavně na oblast vnitrostátních fúzí splynutím a sloučením na Ukrajině. Ukrajinská obchodně právní a účetní legislativa je srovnávána s požadavky, kladenými Třetí směrnicí Rady č. 78/855/EHS o fúzích akciových společností a úpravou fúzí v českém zákoně o přeměnách obchodních společností a družstev. Práce vychází z postupů, požadavků a lhůt platných ke dni 31.8.2015. V práci jsou vymezeny oblasti, týkající se především účetního zachycení skutečností vyvolaných fúzí, kterým současná ukrajinská legislativa věnuje nedostatečnou pozornost. Byly navrženy určité kroky, které by měly situaci zprůhlednit a přispět k přibližování národní úpravy mezinárodně uznávaným principům a postupům.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses