Přímý prodej - Wolf, Vojtěch (2014)
Jedním z nejdůležitějších faktorů ovlivňujících míru úspěšnosti firmy využívající systém multilevel marketingu je správné nastavení motivačního programu. Cílem práce je představit fungování současného motivačního programu ve společnosti Amway Česká republika, zhodnotit ho a navrhnout jeho zlepšení. Metodou práce je shrnutí teorie, zkoumání interních materiálů firmy, hloubkové rozhovory s vybranými distributory a představiteli firmy Amway a dotazníkové šetření na distributorech firmy. Výstupem práce je popis motivačního programu firmy, jeho zhodnocení a navržená řešení.