Prezentace České republiky v televizním pořadu Toulavá kamera - Tesařová, Michaela; Malcová, Zuzana, 1954-; Skopová, Věra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Předmětem mé diplomové práce je analýza televizního pořadu Toulavá kamera, který již dvanáct let odlehčenou a zábavnou formou informuje českou veřejnost o přírodních a architektonických zajímavostech České republiky či o šikovných lidech, řemeslech a tradicích. Práce se věnuje analýze pořadu z hlediska jeho obsahové stránky, charakteru reportáží a také především tomu, jakým způsobem je v pořadu prezentována naše země. Cílem práce je popsat, proč se tento pořad těší takové divácké oblibě, jak samotní diváci Toulavou kameru vnímají a zda je odvysílané reportáže podněcují k návštěvě prezentovaného místa. Úvodní část práce je zaměřena na teoretické poznatky související s ochranou a medializací kultury, přičemž důraz je kladen na kulturu tradiční. Praktická část práce se opírá o výsledky kvalitativního výzkumu a také rozboru veřejně přístupných internetových diskuzí a osobního pozorování.
Vedoucí práce: Zuzana Malcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses