Aspekty financovania LBO akvizícií - Ruššinová, Miroslava; Radová, Jarmila; Málek, Jiří, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Primárnym cieľom práce je popísať a detailnejšie objasniť štruktúru LBO akvizície, od teoretických základov až po praktickú aplikáciu uvedených teoretických poznatkov na reálnych akvizičných prípadoch. V prvom celku sú vymedzené všeobecné prístupy k prevzatiu kupovanej spoločnosti, doplnené o zmapovanie celosvetového vývoja na trhu fúzií a akvizícií. V nasledujúcej teoretickej časti, zaoberajúcej sa konkétne LBO akvizíciami, boli charakterizované hlavné piliere procesu LBO transakcie: podstata finančnej páky, vplyv zadĺženia na hodnotu podniku, vlastnosti akvírovanej spoločnosti, subjekty participujúce v transakcii. Posledná časť práce analyzuje pridanú hodnotu akvizície prostredníctvom dvoch činiteľov, vnútorného výnosového percenta vlastného kapitálu a finančnej efektívnosti. Výsledky analýzy sú zhrnuté v závere tejto diplomovej práce.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finanční inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses