Zvyšovanie hodnoty podnikov vo vlastníctve private equity investorov - Daniš, Radovan (2015)
Objem aktív spravovaných private equity spoločnosťami globálne z roka na rok rastie. Zvyšuje sa tak aj ich vplyv na ekonomiku ako celok. Moja diplomová práca je zameraná na ozrejmenia spôsobu fungovania private equity investícií a na skúmanie ich dopadu na konkrétne portfóliové spoločnosti ako ja na ekonomiku. Teoretická časť sa skladá z piatich kapitol, v ktorých sa venujeme znalostiam o private equity z odbornej literatúry a vedeckých prác na túto tému. Praktická časť mojej práce sa skladá z troch častí: definovania hypotéz a spôsobu ich skúmania a dvoch prípadových štúdií. V prípadových štúdiách sa venujem najmä skúmaniu jednotlivých prístupov k tvorbe hodnoty v portfóliových spoločnostiach: zlepšeniu operatívnej efektívnosti, finančno-inžinierskemu prístupu a násobkovej arbitráži.