Analýza vybraných parametrů likvidace pojistných událostí - Nožka, Radek; Radová, Jarmila; Špániková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Hlavním tématem diplomové práce je analýza vybraných parametrů z oblasti likvidace pojistných událostí neživotního pojištění majících vliv na výši vyplaceného pojistného plnění či dopad do hospodářského výsledku pojišťovny -- obsluha procesu, finanční motivace zaměstnanců a outsourcing vybraných činností. Analýza se zabývá otázkou, zda je možné vhodnějším řízením procesu likvidace pojistných událostí uspořit finanční prostředky a dále, v případě několika alternativ, porovnává, která z nich je výhodnější. Provedené analýzy dokazují pozitivní vliv krátkodobé finanční zainteresovanosti zaměstnanců na hospodářském výsledku pojišťovny a teorii mohou obohatit o poznatky z empirické analýzy outsourcingu likvidace drobných pojistných událostí, které jsou v této oblasti nedostatečné. Ukazuje se, že při vhodném nastavení podmínek outsourcingu je zásadním parametrem, důležitým pro úspěch v této oblasti, kvalita odvedené práce mající při tisících zlikvidovaných drobných pojistných událostech ročně značný dopad do hospodářského výsledku pojišťovny. Práce se také dotýká vlivu změny občanského zákoníku na vyplácené pojistné plnění.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses