Vícekriteriální hodnocení hráčů ve fotbalové akademii - Morkus, Luboš; Jablonský, Josef, 1955-; Bíza Bisová, Sára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Diplomová práce se zabývá hodnocením fotbalových hráčů v budoucí fotbalové akademii pomocí tří metod vícekriteriálního rozhodování. Těmi metodami jsou WSA, TOPSIS a ELECTRE III. Na začátku práce se popisuje problém nově vznikajících fotbalových akademií. Dále se teoretická část zabývá teorií vícekriteriálního rozhodování a zaměřuje se hlavně na metody s kardinální informací. Nechybí zde také metody výpočtu vah kritérií a popis používaného softwaru. Praktická část práce je věnována výběru vhodných kritérií, kde se kritéria rozdělila do dvou hlavních kategorií, které se poté srovnávají. V praktické části nechybí stanovení vah kritérií, které se provedlo inovativní Saatyho metodou. Celkové pořadí hráčů je poté vytvořeno pomocí programového doplňku MS Excel Sanna2014. V práci se nachází i osobní hodnocení samotného diplomanta a různé experimenty s výchozími daty. Primárním cílem je vytvoření objektivního žebříčku fotbalových hráčů v akademii v kraji Vysočina pomocí různých metod výpočtu. Jedním z dalších úkolů je srovnání vlivu dat z fyzických testů na statistická data z minulého ročníku.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses