Řízení devizové expozice v mezinárodním podnikání - Novotný, Tomáš (2015)
Cílem diplomové práce je na bázi případové studie české společnosti zapojené do mezinárodního obchodování analyzovat postup řízení devizové expozice. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá měnovým kurzem a konkrétními druhy kurzového rizika, dále vysvětluje pojem devizová pozice a zaměřuje se na základní postupy kvantifikace rizika a metody řízení kurzového rizika. Praktická část analyzuje postupy řízení kurzového rizika v konkrétní české společnosti.