Řízení devizové expozice v mezinárodním podnikání - Novotný, Tomáš; Taušer, Josef; Holcová, Dominika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem diplomové práce je na bázi případové studie české společnosti zapojené do mezinárodního obchodování analyzovat postup řízení devizové expozice. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá měnovým kurzem a konkrétními druhy kurzového rizika, dále vysvětluje pojem devizová pozice a zaměřuje se na základní postupy kvantifikace rizika a metody řízení kurzového rizika. Praktická část analyzuje postupy řízení kurzového rizika v konkrétní české společnosti.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses