Ekonomika pojištění odpovědnosti za škodu z provozu vozidla - Janhuba, Martin (2015)
Diplomová práce na téma Ekonomika pojištění odpovědnosti za škodu z provozu vozidla nabízí detailní pohled na aktuální nabídku povinného ručení v ČR. Cílem práce je celková analýza a popis současné situace na trhu s tímto pojistným produktem stejně jako popis legislativních změn a srovnání se situací v roce 2012. První část se věnuje právě změnám, které vešly v platnost v posledních letech a ovlivnily tento pojistný produkt. Následující kapitoly popisují aktuální stav na trhu a nabízejí detailní informace o jednotlivých produktech pojišťoven společně s kalkulaci ročního pojistného, jakož i bližší pohled na systém bonus a malus. Poslední kapitola se poté věnuje zprostředkovatelům pojištění působících na internetu, tzv. srovnávačům povinného ručení.