Ekonomika pojištění odpovědnosti za škodu z provozu vozidla - Janhuba, Martin; Ducháčková, Eva, 1958-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce na téma Ekonomika pojištění odpovědnosti za škodu z provozu vozidla nabízí detailní pohled na aktuální nabídku povinného ručení v ČR. Cílem práce je celková analýza a popis současné situace na trhu s tímto pojistným produktem stejně jako popis legislativních změn a srovnání se situací v roce 2012. První část se věnuje právě změnám, které vešly v platnost v posledních letech a ovlivnily tento pojistný produkt. Následující kapitoly popisují aktuální stav na trhu a nabízejí detailní informace o jednotlivých produktech pojišťoven společně s kalkulaci ročního pojistného, jakož i bližší pohled na systém bonus a malus. Poslední kapitola se poté věnuje zprostředkovatelům pojištění působících na internetu, tzv. srovnávačům povinného ručení.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses